X-run Ylöjärvi, The dark side..

Miten meni noin omasta mielestä vois kysyä.. X-run Ylöjärvi oli järjestelyineen ja järjestäjineen melkoinen tapaus.
Hauska idea ryssittiin tehokkaasti syistä joita voi osaksi vain arvailla ja osaksi päätellä näin jälkikäteen.
*Edit 22.11.16* Huomasin juuri että X-run on ilmoitettu pidettäväksi ensi vuonna sekä Ideaparkissa että Ylöjärvellä. MITEN tämä on mahdollista?!?

Tapahtumaa mainosti Kunto sudet ry niminen yhdistys.
Googlailemalla yhdistyksen puuhanimenä mainittiin herra nimeltä Kari Tapio. Lehtijutuissa ei henkilöä jostain syystä näkynyt omalla naamallaan eikä ryn sivuiltakaan www.kuntosudet.fi sen enempää tietoa irtoa taustahenkilöistä. FB sivu tästä

Tapahtumapaikalla ensimmäinen ihmetys oli täydellinen opasteiden ja liikenteen ohjauksen puute. Järjestysporukkaa enempi alkoi vasta lipua paikalle vajaa tunti ennen starttia.

Vessat puuttuivat. Tai oli niitä siis kaksi, urheilualueen omat vessat. Tässä kohtaa mieleen juolahti ettei tapahtumaan vissiin odoteta paljoakaan väkeä. Vessajono kasvoi siihen pisteeseen ettei siihen viitsinyt mennä seisomaan. Järjestäjä oli jollekulle todennut että kyllä niitä lisävessoja mietittiin. No sehän ei ihan riitä se..

Omatoimisesti hakien starttialue löytyi kentän toiselta puolen ja järjestäjän teltta. Kävin siellä kysymässä pitääkö asukisaan ilmoittautua. Olihan mulla se himpskatin Hello Kitty päälläni julkisen nolaamisen (jälleen kerran) merkeissä. Ei kuulemma ilmoittauduta vaan järjestäjät katsovat ne matkalla. Selevä..

Seuraava ihmetys, mihin tavarat. Mitään valvottua paikkaa niille ei ollut ja luontaisestikaan juoksukisaan, missä myös kastutaan, ei voi ottaa oikeastaan mitään mukaan. Ei edes autonavaimia minigrip pussiin (jos sellainen olisi ollut mukana) taskuun (jos sellainen olisi vaatteissa ollut.) Osa sitten juoksi esim kassien kanssa kun ei niille mitään paikkaa ollut mihin jättää..

Reittien piti olla hyvin merkitty. No ei ollut. Paikoitellen porukka meni mistä sattui ja esteet tehtiin miten sattui koska niissäkään ei pääosin ollut valvontaa ja ohjeistajaa. Yksi este oli pystysuoraa kiipeämistä rakennustellinkejä pitkin kolme kerrosta ja portaittain alas toiselta puolen. Onneksi siitä ei kukaan pudonnut, kai? Oli vähän vaarallisen oloinen paikka ja valvojat oli missä?
Vesiesteellä oli paikalla pelastuslaitos sentään.

Puolivälin kääntöpisteellä tuntui että oli edetty jo aikas paljon. Kysyin asiaa siellä seisseeltä järkkäriltä joka sanoi että ollaan kohdassa 4,2km. Täh? Kysyin miten se on mahdollista kun ollaan puolivälissä kuuden kilometrin lenkkiä, niin hän totesi olevansa siellä vain töissä. Okei.
Maalikin tuli sitten aikanaan vaikkei reitti aina ihan selkeä ollutkaan. Osa matkaa taittui vesisateessa. Gps kellojen omistajat totesivat matkan olleen n. 8km.

Maalialueella ei ollut mitään katosta/suojaa missä olisi saanut vetää vähän happea vaan henkilökunta ajoi taivasalle omastaan. Tässä kohtaa saattoi todeta ettei tokikaan ole myöskään mitään paikkaa missä vaihtaa järvessä kastuneet märät vaatteet kuiviin. Huippua. Kanssaeläjien verkkokalvoja uhmaten vaihtelin sitten vaatetta tienposkessa auton vieressä.
Koska ihan nakkena ei viitsinyt esiintyä jäi päälle mm. märät kalsarit. Sitten päästeltiin “pissahousuina” ABClle syömään 😛

finland Xrun ylöjärvi Marko Tapio Marko Pänttönen Kraw maga Fighter-Defense Academy Finland kunto sudet street krav defendu

Kuuluisa märkä läntti 😛

Järjestäjien teltassa huomasin myös laatikon diplomeita jotka oli luvattu kaikille. Noh muovitaskuja ei oltu ajateltu sateen sattuessa tai edes diplomien täyttöä, joten sinne jäivät tyhjinä jakamatta. Jälkikäteen selvisi että ne oli tiistaina 6.9. extempore toimitettu Ylöjärven kirjastoon jaettavaksi. Tästä tiedotti asiaan sen enempää liittymätön kirjasto FB sivuillaan.
Diplomit ovat tietenkin tyhjiä, ei osallistujan nimeä tai tai aikaa. “Ne voi kukin täyttää itse” oli sanottu tuojan toimesta.

Luvattuja arvontoja kaikkien kesken ei koskaan näkynyt. Jani kun tuli maaliin ekojen joukossa, lykättiin kouraan tuotepaketti jossa oli kassi, sukat ja lippis. Tämä lie edusti sitä arvontaa kaikkien osallistujien kesken. Janin vierellä juossut sai jonkun kellon.

Kysyin arvonta-asiaa Xrun FB sivulla ja kuka voitti esim urheilukellot. Sain siitä hyvästä eston tapahtumasivulle ja Xrun sivulle. *Lisäys 10.9. Nyt jo useampi tuttuni on saanut bannit ko. sivuille kysyttyään siellä tapahtuman epäkohdista, mukaanlukien pari tapahtuman sponsoria.. *
Laitoin asiasta mailia Kunto susien mailiin koska vaikuttihan tämä vallan oudolta jos kaikki tehtiin kuten piti. Periaatteesta myös pidän että luvatut asiat hoidetaan, oli kyse mistä tahansa. Kysyin mm.arvonnoista, koska arvottiin, kuka voitti, asustekisasta, diplomeista, miksi minun kommentointioikeudet poistettiin.
Vastauksia sain muutamia, pääosin samaa jankuttamista jossa ei vastattu kysymyksistä kuin pariin ja toimitettiin jotain ihan muuta.

Tässä muutama lainaus sellaisena kun ne mailiin tuli;

“Hei kiitokset sinulle ikävä kyllä meillä oli ulkopuolinen järjestyksenvalvontaporukka ohjaamassa henkilöitä tapahtumassa eesteillä ja se oli syy tapahtuman esteillä jokseenkin eiheutuneisiin  sekavuuksiin.Arpapalkinnot jaettiin paikanpäällä.Pokaalit jaetaan paikalta poistuneiden kesken postitse kun heidät saadaan kiinni.
Kiittäen Kunto sudet”

Tämä oli ainoa kerta kun joku allekirjoitti vastauksen. Minna Kolehmainen?
“Diblomit saa  halutessa jokainen viemme ne Ylöjärven kirjaston infoon josta saa noutaa koska ne olisivat kastuneet sateessa ja menneet pilalle kukaan ei niitä huolinutkaan  kisapaikalla kastumisen vuoksi.
Kiittäen
Kunto sudet
Minna Kolehmainen”

Edelleen kyselin uudelleen asioita joihin ei ollut vastausta, kuten arvonnat.. Diplomeista EN enää kysynyt.
“Kaikkiin kysymyksiisi on vastattu.Jos haluat diblomin postitettavaksi laita osoitteesi. Kaikille diblomit noudettavissa jo nyt Ylöjärven kirjastosta”

“Arvonnat suoritettu,meillä ei ole antaa nimilistaa sinulle.Diblomit piti ottaa maaliin tullessa tulospalvelun teltasta.Sade esti jakelun maaliviivalla.
Kiitos palautteesta
Kunto sudet”
Sitten ei vastauksia enää tullutkaan.
finland Xrun ylöjärvi Marko Tapio Marko Pänttönen Kraw maga Fighter-Defense Academy Finland kunto sudet street krav defendu

Ne diplomit mitä piti jakaa kaikille..

Vaan tulipa sitten tietoa muualta ettei pääpuuhamiehen nimi olekkaan Marko Tapio vaan Marko Pänttönen. Google kertoo tästä casesta ja herra onkin Tampereen kamppailulajipiireille tuttu tyyppi pidemmältä aikaa ja eri nimisten yhdistysten takaa..

Muutama linkki

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013280556893

Pänttönen sai mukaan hyvän määrän firmoja. Toista sataa.. Saivatko kaikki sitä näkyvyyttä mitä luvattiin? Päätyivätkö lahjoitetut arvontapalkinnot sinne minne piti kun ei järjestäjäkään mukamas tiedä kuka ne sai?  Kuka ylipäänsä sai mitä(än)? Missään ei ole näitä sen paremmin julkistettu saati kuvia otettu jne. Ja mitä kertookaan se että asiallisesta kyselystä bannataan sivuilta eikä niihin mailitsekaan haluta vastata..
Ilmeisesti luotetaan siihen ettei sana kulje eikä kukaan epäile mitään?
Pienellä satsauksella tapahtumasta olisi saanut onnistuneenkin..
Paljonko nyt mahtoikaan olla tapahtumat tulot ja menot kun kaikki mahdollinen tehtiin sieltä mistä aita on matalin. Esteetkin oli arvatenkin pääosin ytkumppaneiden tuomia?
Mokaukset laitettiin järjestyksenvalvojien syyksi. Pänttönen omalla nimellään vaikenee täysin.

Kuntosusien Xrun sivuilla on kuvia jostain juoksutapahtumista, jotka eivät liity Xruniin sekä myös video täysin asiaan liittymättömästä Tough Viking kisasta, joka on aivan eri kaliiberin juttu kuin tämä puuhastelu.

Laitetaanpa vielä tähän loppuun mainos alkuvuodelta itsepuolustUKurssista. Järjestäjänä kukas muukaan kuin Kunto sudet ry

Kuvan lukuvinkiksi mm. sellainen että mainittua Krav maga liittoa ei ole olemassakaan muuta kuin jonkun mielikuvituksessa.
Sama teema on toki ollut olemassa aikanaan jo Fighter academy Finlandin sivuilla, jossa taho mainostaa mm. “Olemme maan johtava Kamppailu ja Itsepuolustus -henkilö turvallisuuteen erikoistunut Fighter-Defense Academy Finland tiimi ja olemme vahvasti mukana turvallisuusalojen koulutuksessa sekä kehittämisessä. Kotipaikkamme on Tampere, toimintamme on koko maan kattavaa” Ja edelleen sivu käytti liittojen logoja oli niissä jäsenenä tai ei ja oli liittoa olemassa tahi ei 😉

kuntosudet

**Edit lokakuu -16.. Esim Pänttösen FB profiili on yllättäin sulkeutunut ja keskustelut netistä poistuvat.. Bannaukset tapahtuman sivulle sen sijaan on ja pysyy 😛 **

Kiitos vierailusta! Tsekkaa myös meidän FB sivu ja tuoreimmat kuulumiset 🙂

6 thoughts on “X-run Ylöjärvi, The dark side..

 1. TT

  Tämän tapahtuman takana olevalla henkilöllä ei ole mitään kokemusta tai lajipohjaa itsepuolustuksesta.
  Aina nousee pystyyn uusi seura, jossa ei todellisuudessa ole mitään toimintaa. Jokunen aloitettu peruskurssi, jossa hepun mottona oli, ” opetetaan toinen toisiamme”. Eli toisin sanoen ne muutamat, jotka erehtyivät maksamaan kursseista, saivat pettymyksen puuttuvasta ohjauksesta, mutta jälkeenpäin epäuskoisen hyvät naurut.
  Ilmeisesti juoksutapahtuman tarkoituksena oli sama kaava. Yksi kisaaja olisi tietysti ottanut selvää reitistä ja esteistä, jonka jälkeen olisi lähtenyt suoritukseen, odottanut ekalla esteellä seuraavaa, opastanut häntä, ja tämä taas odotellut seuraavaa. Näin mukavasti olisi kierros vedetty loppuun ja Markolla olisi ollut hyvä mieli, puhumattakaan mukavasta lisästä tulopussiin.
  En todellakaan jaksa uskoa, että palkintoja on ollut edes tarkoitus jakaa asianmukaisesti, vaikka sponsoreita tapahtumaan haettiinkin joka suuntaan huudellen.
  Diplomit olisi pitänyt pystyä jakamaan paikan päällä, ei se ole muillekaan vastaavien tapahtumien järjestäjille ollut este. Tuntuu huvittavalta, että joku edes uskoo selitykseen, että huono sää esti diplomien jakamisen.
  Surkean suunnittelun ja omien mokien sysäämisen toisten niskoille kuvaa hyvin järjestäjän toimintatapaa. Toivottavasti kukaan ei enää lähde mukaan näihin vedätyksiin.

  Vastaa
 2. Terhi Halme

  Elämäntapaketku koko mies. Olen melko varma että siitä vähästä mitä paikalle oli välineitä järkätty ei ole ainoatakaan laskua maksettu.

  Isäni joka myy eläkeläisenä juoksukenkiä tapahtumissa on myös jäänyt saama puolelle useiden satasten “ostoista” tältä herralta.

  Jos kerran tapahtuma on apinoita Extreme Runista olisi voitu edes tehdä asiat kunnolla. Se lienee ei ole ollut edes tarkoitus.

  Vastaa
  1. sanna Artikkelin kirjoittaja

   Harmillista on, että homma vaan jatkuu vuodesta toiseen. Firmat jotka lähtevät mukaan, sponssaisivat ennemmin todellista toimintaa, rehtejä urheiluseuroja ja urheilijoita.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *