Teräsvaari Esko Ketola!

Esko Ketola on 72-vuotias nelinkertainen voimanoston maailmanmestari. Eli todellinen Teräsvaari nostaessaan kultaa ja maailmanennätyksiä omassa luokassaan varsin kunnioitettavasssa iässä moiseen tehtailuun.
Ketolasta tehdyn Teräsvaari dokumentin virallinen Suomen ensi-ilta oli 27.11.15 Tampereen Niagara elokuvateatterissa.  

Teräsvaari

Käsikirjoittajat Heidi Romo ja Janiv Oskár

Ketola on ollut monen lajin parissa arvostettuna valmentajana sekä aiemmin mm. Suomen voimanostoliiton pääalmentajana mutta Ketolan omia sanoja referoiden, “valmentaja ei voi olla hyvä jos ei ole itse kilpaillut ja koe sitä mitä kilpailija kokee. Pitää tietää se tappamisen meininki.” Sen Ketola aivan varmasti tietääkin.
Elokuva on täynnä erinomaisia ajatuksia, jotka sopivat hyvin moneen muuhunkin asiaan  kuin vain voimanostoon.  “Joka tarpeeksi tahtoo, keksii kyllä keinot” “Pehmeät luovuttaa” ja niin edelleen. Tahto on se mikä pitää olla. Ja Ketola olemuksellaan huokuu juuri sitä. Sopii esikuvaksi ja inspiraatioksi erittäin moneen.

Ketola halusi viidennen maailmanmestaruuden ja lähti hakemaan sitä Argentiinasta vaikka lonkka oli leikkauskunnossa. Miehen tahdonvoimaa ei tarvi hetkeäkään epäillä. Hänestä välittyy myös vilpitön auttamisenhalu. Sitäkään ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa.

“Nöyrä pitää olla muttei nöyristellä”

Ketolan oma treenisali on ulkona katoksen alla. Siinäkin olisi oppia monelle turhan vinkujalle.

Ei voi kun suositella itse kullekin vaikkei juuri voimanosto olisikaan lähellä sydäntä. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa mitä on sisu ja tahto!

Elokuvan kotisivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *