Klassinen voimanosto SM 17.3.2018

Avoin klassinen voimanosto SM -18 järjestettiin vain kolme viikkoa penkin SM-kisan jälkeen. Ajoitus oli vähän huono, mutta koska edellisestä voimanostoskabasta oli jo reippaasti yli puoli vuotta, ja masters SM tulisivat olemaan vasta loppu vuodesta, niin pitihän sinne lavalle päästä. Jälkikäteen ajatellen, ratkaisu ei ehkä ollut ihan fiksu, mutta..


Tässäkin kisassa mukana upeat yhteistyökumppanimme!

Kisat pidettiin ihan lähimaastossa, Ylöjärvellä, ja vaihteeksi päiväaikaan, että ihan aamusta ei tarvinut puntarille parkkeerata.
Tammelan hienosti järjestetyn penkkikisan jatkumona, Ylöjärvi pääsi samaan erinomaiseen suoritukseen. Hyvin tilaa ja todella mukava meininki. Musakin soi oikein kivasti ja fiilis oli hyvä.

Kisavaaka näytti painoksi 70,95kg.

Ekan lajin kimppuun eli jalkakyykky. Toivoin lajista omaa ennätystä SVNL tilastoihin. Pari viikkoa ennen kisaa iskenyt selkäkramppi kuitenkin vähän kaikersi suoritusta, mutta onneksi kisan ajan selkä oli kenkkuilematta.

Videot SVNL kisastreamista.

Koska kyseessä oli avoin SM ja lavalla suomen huiput avoimesta luokasta, oli mun aloituspainotkin sieltä pienemmästä päästä porukkaa. Yllätyksekseni pääsin kuitenkin “kovempaan” ryhmään nostamaan, mutta se nyt oli selviö, että mitalisijoja ei olla lähelläkään.

Kyykyn aloitukseen 115kg. Ihmettelin jotain huutelua mennessäni tangolle, mutta eipä siinä kohtaa muuta voi, kun olla kuuntelematta, ja jatkaa tekemistä. No selvisihän se syy heti noston jälkeen. Moka mitä en ole koskaan ennen onnistunut tekemään ja toivottavasti muistan jatkossa.. Sukat oli kiinni polvilämppäreissä.
Tokaan nostoon 125kg, joka olisi SVNL ennätys. Jalat tutisi vähän niinkuin ei olisi koskaan kyykännytkään, mutta sain noston tehtyä silti onnistuneesti.
Edelleen sukkamoka, sukan yläosa oli kaksinkerroin. Vikaan nostoon asia oli lopulta kunnossa. 127,5kg jäi kuitenkin haaveeksi asennon nytkähdettyä hieman eteenpäin, ja olihan koko kyykky ihan liian varovainen jo lähtöön.

Seuraavaksi penkin kimppuun, joka tuntui jo liiankin tutulta puuhalta 😛
Lähtöön 77,5kg. Heti ekaan penkkiin oikea kinttu alkoi kiukutella ja nivunen meinasi krampata. Niinpä sitä sai siinä sitten muutamankin kerran potkia ja etsiä aloitusasentoa..
Toiseen nostoon 82,5kg. Kolmas olisi oma kisaenkka 85kg.
85kg halusi taas pysähtyä matkalle, mutta tällä kertaa jostain löytyi lisävaihde pökkäämään tangon väkisin ylös. Tuomareille se ei kumminkaan riittänyt, ja tangon nykiminen matkalla pisti noston hylkyyn. Ensi kerralla sitten!!

Ja kohti viimeistä lajia. Mave tekniikkaa on taas hinkattu edes sun takasin. Enkä ollut ihan varma miten hyvin viimeisin versio on sisäänajettu.
Positiivisena yllätyksenä kaikki nostot himaan, ja tuntui että varaakin vielä jäi. Hieman jäi kaikertamaan josko se 160kg olisi jo tullut, mutta ahneella on.. Ja hyvä näin.
Hyväksytyt mavet 140kg-150kg-155kg ja oma kisaennätys.

Päivästä jäi kaihertamaan epäonnistuneet  viimeiset kyykky ja penkki, mutta tottahan toki olin iloinen uudesta (minulle) komeasta yhteistuloksestä. YT 362,5kg oli +20kg aiempaan SVNL yt:heni lisää.
Kisasijoitus oli yhdeksäs.

Kisan päälle muutama heräteostos Natural Woima & Wellnessiin osastolta 😀

Viikonloppuna pisteltiinkin sitten vähän tukevampaa evästä mielen virkistykseksi. Urjalan Adams kebabissa ja Tampereen Itsudemossa. Sushipuffet on vaarallinen paikka ja Itsudemon todella maukkaat sushit aiheuttaa kyllä aina ylensyönnin.

Kisan jälkeinen viikko oli pikku pakko pitää lomaa ja todeta sen jälkeenkin, että nyt on takki tyhjä. Ei kovin hyvä asia tulevia penkin MM-kisoja ajatellen. Ja tosiaan, ehkä olisi ollut kuitenkin järkevää jättää nämä karkelot välistä, mutta.. Nyt tehdään sitten hommia, että saadaan vielä penkki hyvään kuntoon toukokuulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *