Maidoton ja gluteeniton testissä..

*Vuoden 2014 kirjoitukset on tuotu vanhasta blogista joka oli lähinnä omaksi iloksi / muistioksi ja parille kaverille kirjoitettuja juttuja lähinnä ruokavaliosta. Toin niistä osan uuteen Rawviking blogiin vaikka ovatkin ajalta ennen voimanoston ajanlaskua 😀 *

Kokeilumielessä  viikonloppu meni liki maidottomana ja täysin viljattomana.
Ja ähkyhän siitä tuli. Mielettömän hyviä ruokia kaksi päivää. Saas nähdä mitä vaaka tästä tuumaa. Ainakin jano on sillä mallilla taas että aineenvaihdunta pelittää.

Kylmäsavulohta, kananmunaa, salaattia, täytetty paprika, pizzaa bataattipohjalla, aronia-raakakaakao-protskusmoothie, vuohenjuusto-katkarapusalaatti, lohta kookosmaidolla ja bataattiranskiksilla. Mitä muuta sitä tarvii?? Ja ettäkö terveellisesti syöminen olisi tylsää ja mautonta?

Aamupalat;

aamupala aamupala2

Lounaat;

lohibataatti pizza

Päivällinen;

salaatti taytettypaprika 

Iltapala;
ilttis

Vaihteeksi syventymistä proteiinien maailmaan. Lähinnä maito/heraproteiiniin, jonka pitäisi olla laadukkain proteiinijauheen raaka-aine.
Oli pettymys oivaltaa että Fastin herkkupudding onkin “huonoa” maitoproteiinia. Toki se sisältää myös sukraloosia, joten huomattavasti fiksumpi vaihtoehto on edelleen maustamaton hyvä heraisolaatti tai -konsentraatti ja omat marjat / steviat..

Herasta paras vaihtoehto on heraisolaatti, sen jälkeen konsentraatti. Jos kumpaakaan sanaa ei ole tuotteessa mainittu on tuote todennäköisesti vielä huonompi, “heraproteiini”, jossa on enempi laktoosia kuin kahdessa edellä mainitussa. Maitoproteiini on huonoin vaihtoehto kaseiinin ja laktoosin sisällöltään. Toki pitäisi myös muistaa käyttötarkoitus ettei asiat ole liian yksinkertaisia.. Kaseiinin väitetään yötä vasten olevan parasta rakennusainetta ihaksille.

Pitää myös huomata että halvempi herakonsentraatti voi käytössä tulla kalliimmaksi kuin hieman kalliimpi heraisolaatti. Annoskoko pitää tarkistaa. Isolaattia otetaan yleensä vähemmän. Eli lopputulemana isolaatti onkin usein se halvin per annos.
Vertailuna rahkaan ja raejuustoon ollaan myös samoissa hinnoissa. Mikäli jauheen saa tarjouksella, voi rahka/raejuusto tulla kalliimmaksikin. Hinta ei siis ole syy valita maitotuotteita.

Esimerkki laadukkaasta heraisolaatista Native Impact Whey nettikaupasta myprotein.com Suosittelijakoodini ko. kauppaan on MP27189155, saat ensimmäisestä tilauksestasi alennuksen ja minä saan pienen palkkion 🙂
Itse tilaan tuota proteiinia useamman kilon kerralla niin postimaksua ei tule lainkaan.
Suomessa tuotetta myy mass.fi mutta tuon firman kanssa kaupankäyntikokemukseni oli todella huono. En voi suositella. Tilaamaani tuotetta ei saapuneesta tilausvahvistuksesta huolimatta ollutkaan. Mass perui tilaukseni, sitten he kertoivat että tilaus lähetetty ja lopulta että hyvittävät rahani mass tilille. Vaadin rahoja itselleni. Rahan palautuksessa meni hieman vajaa kuukausi..
Sen lisäksi että Massin palvelu oli huono, tuo englantilainen verkkokauppa tuli jopa halvemmaksi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *