Sopisitko sinä..?

Niin, sopisitko juuri sinä näihin vaatteisiin?

vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45 

Tiesitkö, että sopimuspalokuntalaiset huolehtivat suurimman osan maamme pelastustehtävistä? Esimerkiksi Vapaapalokuntalaiset siis. Minä en tiennyt ennen asiaan tutustumista.
Jos epäonnisesti ajaa ojaan vaikka täällä Nuutajärven perukoilla, tai grillistä leviää tuli jonnekin mihin ei pitäisi, 112 soitto tuo paikalle vapaaehtoiset ensivastetaitoiset ja sammutushenkilöt  Nuutajärven VPKsta auttamaan sinua.

http://www.pelastustoimi.fi/pelastustoimi/sopimuspalokunnat

vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45   vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45

VPK toimintaan pääset mukaan ja tutustumaan tulemalla harjoituksiin. Nuutajärvellä harjoitukset ovat pääsääntöisesti torstaisin ja kaikille löytyy tekemistä.

Itse en olisi vaikkapa vuosi sitten uskonut mihin päädyn, mutta nyt on sammutustyökurssi käytynä ja parhaillaan työn alla palokuntien ensiapu. Siitä olisi tarkoitus jatkaa ensivastekurssille ja aikanaan muille kursseille. Ja niitähän riittää 🙂

VPK toiminta ei tarkoita sitä, että istut luurissa kiinni 24/7/365. Toki auttaa voit parhaiten, mitä enemmän sinulla on “ylimääräistä” aikaa. Se ei silti ole ehdoton edellytys mitenkään.
Harjoituksiin  kannattaa toki osallistua aina kun voi. Viikoittain on eri aiheet ja kertaamalla oppii.

Itse olen saanut tehdä asioita, mistä minulla ei ollut mitään tietoa ennen VPKta, ja täytyy sanoa, että mielenkiinto vaan kasvaa ajan kanssa. Miten mahtaisi olla sinun kohdallasi, uskallatko kokeilla 😉

Elokuulla -18 lähdettiin liikkeelle perusteista, ja ne pitääkin olla jonkin verran hallussa sammutustyökurssille mennessä.
Kalustontuntemusta ja perusselvityksiä. Jaa niin mikä selvitys? Se asia kuka yksikössä tekee  mitä, kuka vie letkun minne ja suihkuputken tuonne. Ei mitään ydintiedettä kuitenkaan, ja kaikki helposti opittavia asioita.

vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45 

Vähän lisää haastetta. Paineilmalaitteet. Ei niin paha ollenkaan 🙂

  vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45

Pahimmassa tapauksessa auto-onnettomuudessa auto on kasassa tai muuten niin, että sisälläolija on autettava pois autoa purkamalla. Niinpä sitäkin harjoitellaan. Fyysisesti osa hommasta on vaativaa, mutta siksi meitä  on monta!

 vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45

Ensiapu kuuluu harjoituksiin oleellisesti. Asia, josta ihan jokaisen pitäisi tietää jotakin.


Monimuotoista hommaa, pelastettava voi olla myös eläin. Siispä tallille!

Mulle kauhunpaikka on aina ollut korkeat paikat. Suurena saavutuksena, en ole koskaan päässyt lintutorniin, saatikka kiivennyt talon katolle. Ritilämäiset rappusetkin on aika kamala asia. Noh, sammutustyökurssilla piti kiivetä. Siis harjoittelemaan.
Vinguin epätoivoissani matalempaa harjoituskohdetta, enkä ainakaan sitten ylösasti mene. Menin kuitenkin. Vain siksi, että jokainen harjoituksissa ollut auttoi mua siinä. Ja mun oli pakko takoa nuppiini, että uskon mitä sanotaan, luotan kavereihin ja sit mennään.

Olisinko ilman VPKta päätynyt koskaan entisen lasitehtaan katolle 😛

  vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45 

Tässä oli muutama juttu mitä VPKssa harjoitellaan. Mukaan mahtuu tietenkin myös teoriatunteja.
Puhelimen soidessa lähdetään vauhdilla, jos vaan oma tilanne sen sallii.  Koska joku tarvii apua, ja me halutaan auttaa ja harjoitellaan sitä varten.

Sen lisäksi, että VPKssa oppii tärkeitä taitoja, siellä saa upeita ystäviä.
Että mites olis jos sinäkin kävisit lähimmällä asemalla tsekkaamassa oisko se sun juttu? Mä suosittelen. Saattaa päästä vaikka piipaa auton rattiin, kuten mä 🙂 Kaikki tarvittavat varusteet saat käyttöösi asemalta.

      

vpk vapaapalokunta urjala nuutajärvi spek asema 45
VPK Nuutajärvi FB sivu

Koulutusrungosta kopsu www.spek.fi sivulta;
(Harjoituksissa voi ja pitääkin käydä ennen sammutustyökurssia, eikä kurssille tarvi hosua ennenkuin on valmis. Varsinaisiin hälytyksiin ei kuitenkaan voi osallistua ennen sammutustyökurssin suorittamista)

Sammutustyökurssin hyväksytysti suorittaneesta henkilöstä käytetään nimitystä nuorempi sammutusmies.

Sammutustyökurssin ja savusukelluskurssin suorittaneesta käytetään nimitystä sammutusmies.

Miehistön peruskoulutuksen hyväksytysti suorittaneesta henkilöstä käytetään nimitystä vanhempi sammutusmies. Tällöin on oltava suoritettuina seuraavat kurssit: sammutustyökurssi, savusukelluskurssi, palokuntien ensiapukurssi ja pelastustyökurssi sekä lisäksi yksi seuraavista kursseista: ensivastekurssi, pintapelastuskurssi, vaarallisten aineiden kurssi, öljyvahingontorjuntakurssi tai palokuntien turvallisuusviestintäkurssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *