Story

Raw Viking nimen takaa löytyy;

-Sanna Joutsela, Voimanostaja, aikidoka,  oman budoseuran treenien ohjaaja, sopimuspalokuntalainen
**2016 SVRY toistovoimapunnerrus SM-1 -80kg, SVNL klassinen penkki SM-1 M1 -72kg**
**2017 SVNL masters klassinen voimanosto SM-2 M1 -72kg, SVRY toistovoimapunnerrus -80kg, 50kg x 29 SE 15.4., IPF / EPF klassinen penkkipunnerrus EM-3, M1 -84kg, SVRY maksimivoimapunnerrus SM-3 -84kg, SVNL klassinen penkkipunnerrus SM-1 M1 -72kg**
** 2018 SVNL Klassinen penkkipunnerrus SM-1 M1 -72kg**
** IPF Klassinen penkkipunnerrus MM-3 M1- 72kg**
** SVRY maksimivoimapunnerrus SM-1 -72kg**
** SVNL masters klassinen voimanosto SM-1 M1 -72kg**

-Jani Setälä, Voimanostaja, aikidoka, oman budoseuran treenien ohjaaja, sopimuspalokuntalainen, Sannan koutsi, tuki ja turva kisoissa ja treeneissä. 

****************************************************************************
Sannan taustaa..
Olen entinen liikunnan vihaaja, nykyinen himo liikkuja.
Sairastelin nuoruudessa, liikunta oli jopa kielletty terveydenhuollon asiantuntijoiden mielestä. Niinpä en liikkunut lainkaan ja olin aina ylipainoinen. Vihasin koululiikuntaa ja sain siitä joskus vapautuksenkin terveydellisistä syistä.
3kymppisenä painoa oli lähempänä 100 kiloa, pituutta 165cm. Laihdutusyrityksiä oli useita, tietenkin. Mutta jostain syystä eräänä päivänä yritystä oli sitten tarpeeksi. Huonoin metodein (liian vähän ruokaa) laihdutin vajaa 30 kiloa. Liikuntana oli kävely, muu ei oikein onnistunut varsinkaan alkuun. Kävelykin tuotti tuskaa aluksi muutaman sadan metrin jälkeen. Mutta jatkoin..
Tuon kituutuslaihduttamisen jälkeen löytyi kiinnostus järkevään ruokavalioon ja sitä opiskellaan edelleen. Painon pudottua heräsi myös kiinnostus liikuntaan, koska kropalla tuntui pystyvän tekemään sittenkin ehkä vielä jotakin.

”Uusi elämä”
Aloitin aikidon harrastamisen vuonna 2007. Varsin aktiivisesti heti lähtöön. Sittemmin mukaan tuli erilaisia lajikokeiluja mutta aikido oli tullut jäädäkseen. Vuonna 2013 suoritin 1. danin.
Siitä seuraamuksena kotipaikkakunnalla heräsi kiinnostusta lajiin ja päätimme Janin kanssa perustaa paikkakunnalle oman aikidoseuran (
Ryujinkan ry). Aiemmin treenimatkat olivat 100-200 km kerta, nyt oli mahdollisuus harrastaa “kotona”.
Vuonna –15 suoritin 2. danin.
Nyt meillä on yli 40 hengen aktiivinen urheiluseura, jossa harrastetaan tällä erää aikidotreenaajien käytyä vähiin, kahvakuula/toiminnallista treeniä ja kuntopotkunyrkkeilyä.
Kesän -18 lopulla suuntasi polku myös VPK toimintaan, jossa Jani on ollut mukana jo -90 luvulta lähtien. Lisää haasteita elämään, sopii meille 🙂

Salielämää..
2014 kiinnostuin kuntosalipuolesta. Ensinnä siksi kun ei oma paino taaskaan halunnut pysyä kurissa… Nälkä alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Vitsinä osallistuin Salossa voimanoston MM kisojen yhteydessä pidettyyn hupikisaan “Pidä tunkkis”.
Naisten sarjan voitto ja järjestäjien jutut “Olipas siinä voimakas nainen” laittoi miettimään asioita. Mieleen hiipi kilpaileminen voimanostossa ja salitreenin muuttaminen enempi maksimivoima painotteiseksi.
Koska tavaksi on tullut tehdä eikä meinata, You Only Live Once ja mukavampi muistella tehtyjä mokia kun tekemättömiä asioita, pakkasin kassin ja lähdin ex-tempore penkki&maastaveto SM-kisoihin 2015 Rovaniemelle vain kuuden viikon maksimivoimaharjoittelun jälkeen. Ja tulin kotiin kahden SM-kullan kanssa. (Mave tulos oli samalla myös oman sarjani  FPO-liiton SE, GPC-liiton EE ja GPA-liiton EE ja ME).
Seuraava kisa, ja alkuperäinen tähtäin kun päätin alkaa kisaamaan, oli Paimio Power weekend-aloittelijoiden kisat, josta kotiin tuomisena Kilpailun paras naisnostaja palkinto. Yhteistulos ja lajitulokset jokainen erikseen olivat myös kaikki FPO-liiton Suomen ennätykset.
Matkalle osui myös vuonna 2016 Rovaniemeltä GPC liiton voimanoston Euroopan mestaruus sarjassa M1 -75kg

Tavoitteet..
Henkilökohtaisena tavoitteena tällä erää on pitää itsensä ehjänä, treenata kovaa ja nöyrästi. Oppia lisää treenaamalla. Kasvaa ja kehittyä ihmisenä..
Kisoja sopivasti. Uusia tavoitteita ja haasteita matkan varrella. Itsensä voittamista.
Kesällä 2016 allekirjoittelin ADT sopimukset niin Suomen Voimanostoliittoon kuin  Suomen voimapunnerrukseen ja kilpailut jatkuvat eri liito(i)ssa mistä ne alkoivat.
Dopingia tulee varmasti aina olemaan, mutta itse haluan kilpailla liitoissa, joissa asiaa edes valvotaan ja yritetään kitkeä pois..

Mm. Näistä asioista kerron täällä blogissa ja toivon, että saan edelleen ihmisiä innostumaan treenaamisesta, fiksuista elämäntavoista ja pienestä rämäpäisyydestä ja uskalluksesta 😉
Kirjoittelin blogia omaksi iloksi jo vuonna -14. Niistä jutuista muutaman olen ottanut myös tänne mukaan.

Halutessasi ota yhteyttä Contact-sivun kautta tai nyppää hihasta jos nähdään jossain 🙂

Jani

Ennemmin tekee kuin kirjoittelee 😉 Nähdään blogissa kuvissa ja videoissa ja on aktiivisti mukana harrastamassa, tai elämäntapahan tämä on, eikä “pelkkä harrastus”.

Janilla on kokemusta useasta kamppailulajista ja kuntosalilta & voimailusta jo aiemmin.
Aikido 1. dan suoritettu vuonna -13 ja 2. dan vuonna -15.

Janin kotisivu JS ART

😀 Onnistunut otos