Kevät <3

kevät kurjetEhdottomasti paras vuodenaika on kevät. Luonto herää kauniiksi, linnut sinfonioi heti aamusta aikaiseen, tietää että kesä on ihan kohta ja  mikä parasta, voi olla ulkona ja nauttia siitä mitä luonto tarjoilee. Okei tiedän, olen hyvin etuoikeutettu kun asun metsässä, peltojen keskellä ja kaikki on tarjolla kun astuu vaan ovesta ulos.. 

Kevään tuoreet nokkoset ja maitohorsmat on yksi suosikki keräiltäväksi.
nokkonen
Nokkonen käy hyvin esim. teeksi haudutettuna. Tämän kipollisen kippasin pannulle paistumaan.
Kansanperinteessä nokkonen tunnetaan vahvistavana ja virkistävänä. Se lisää aineenvaihduntaa ja sisältää runsaasti mm. rautaa ja tujauksen useita vitamiineja sekä tietenkin terveellistä lehtivihreää.

Mikäli ei ole mahdollista kuitenkaan tuoretta kerätä luonnosta ja itsekin olen niin valitettavan laiska sen suhteen että talveksi säilöisin, löytyy apu silloin purkista.
Ja toki vaikkapa tässä Luontaistukun valmisteessa on monta muutakin hyvää ainesosaa mukana. Eli nokkonen, kalkki, inkivääri & vihersimpukka samassa paketissa.
Inkivääri & vihersimpukka ovat erinomaiset lisäravinteet nivelvaivoissa, joten kyllä, tässä polviwamma tilanteessa nämä ovat maistuneet tuoreen nokkosen lisäksi..

20160416_180607

Kevääseen kuuluu aika monella valitettavasti myös siitepölyallergia, joka pahimmillaan estää tehokkaasti siitä heräävästä luonnosta nauttimista 🙁
Itse olen löytänyt todella suuren avun ongelmaan pakurista.
Nelisen vuotta sitten ihmettelin miten en yllättäin oireile lainkaan siitepölylle. Kunnes yksi tuttu totesi samaa ja hän oli juonut koko talven pakuriteetä, kuten minäkin..
Eli koivun “oma tuote” siedättää koivun siitepölylle ja uskon että muullekin, koska olen oireillut menneinä vuosina kyllä muuhunkin kuin koivuun. Joskus todella rankastikin.
Pakuria voi kerätä itsekin maanomistajan luvalla, mutta itse olen onnistunut luonnosta pakurin bongaamaan vain pari kertaa. Helpoin tapa on siis ostaa se valmiiksi kerättynä.
Luontaistukun pakurikääpäjauhe on siis päivittäisessä käytössä 🙂 Itse haudutan teen yön yli termospullossa ja aamulla tee on varmasti valmista.

pakuri luontaistukku koivu

Tämän hetken polviwamma tilanteessa olen popsinut myös tavallista enempi maca jauhetta. Jostain syystä macaan tuli jonkinlainen himo ensitapaamisestamme. Näitä tiettyjä kehon mielitekoja kannattaa mielestäni kuunnella. Macalla on myös pitkät perinteet voimistavana ja elimistöä tasapainottavana ravinteena. Omien kokemusten perusteella olen tähän valmis kyllä uskomaan 🙂

20160416_180555

Tämän blogin lukijoille Luontaistukku tarjoaa 10% alennuksen ekasta tilauksesta kun annat kassalla koodin SANNAJOUTSELA

peura urjala

Kesää kohti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *