Klassinen masters voimanosto SM, 21.11.21, Pornainen

Kisojen alla mentiin vaihteeksi sekavissa fiiliksissä. Voimat pitäisi olla olemassa siihen, mikä on tavoite. Vaan saako ne ulos silloin kun pitäisi, vai mennäänkö MM-kisojen malliin.
Jos joku kisasuoritus lavalla näyttäisikin helpolta, ei se aina sitä ole. Monestakin syystä. Sen suorituksen eteen on myös tehty sata ja taas sata toistoa. Joskus kunto vaan ei silti ole kohdillaan, tai sitten yllättää itsensäkin, ja se on enempikin kuin kohdillaan. No.. Kohti kisalavaa.

Tällä kertaa onneksi aikataulu muuttui itselle edullisempaan suuntaan, eikä tarvinut keskellä yötä lähteä ajelemaan kisapaikalle.

Puntariin pienen odottelun jälkeen, ja päivän lukemaksi hassummainen 66,6kg. 

pornainen svnl voimanosto ipf
Älä häiritse nälkäistä voimailijaa 😀

Kyykyn lämmittelyyn, ja se sujui kuten pitikin.

svnl pornainen voimanosto sm
Silti ensimmäinen kyykky kisassa on aina pahin. Siihen tällä kertaa 120kg, ja onnistuneesti ylös.
Seuraavaan 127,5kg, mikä sujui myös hyvin. Koska kunto tuntui hyvältä, seuraavaan SE yritys, 133kg, joka sekin hyväksytysti. Tosin SE oli historiaa heti parin minuutin kuluttua, kilpasiskon kyykätessä 135kg.

Videot SVNL kisastreamistä;

Tämä oli kuitenkin kisaennätys pitkään takunneen kyykyn jälkeen. Joten hyvä aloitus kisaan.

svnl pornainen voimanosto sm

Taas hetki odottelua, ja penkin lämmittelyyn. Penkki oli surkea edelllisissä klassisissa SM kisoissa, eikä sillä MM lavallakaan loistettu. Josko nyt vihdoin jotain muuta.
Aloitus 80kg helposti. Tässä kohtaa alaselkä tuumasi, että ei nyt kyykyn jälkeen tuolleen voi toimia, ja alkoi krampata. Onneksi Jani sai selkää naputeltua ruotuun, ja se kesti jatkossakin. Seuraavaan nostoon 85kg, ja koska kunto tuntui mainiolta pientä selän nipistelyä lukuunottamatta, kohti SE lukemaa 88kg. Joka sekin oli yllättävän helppo.
MM lavalla 85kg ei tullut hyväksytysti, ja nousi todella hitaasti, mutta nyt 88kg jätti vielä toivoa paremmastakin. Koskaan ei voi tietää..

Viimeinen  laji jäljellä. Maven aloitukseen 145kg, seuraavaan 155kg. Tässä kohtaa ykköspaikka olikin jo ratkennut, mutta nyt oli vihdoin taas aika nostella se 160kg, ja tulihan sekin. Ja myös maven SE lukemat. Samalla yhteistuloksen SEksi 381kg.

svnl pornainen voimanosto sm
Kuva; Margetta Salminen

Sellainen päivä tällä kertaa. Jokainen nosto hyväksytyksi kaikin tuomariäänin. Paremmin ei voisi mennä. Kaikki meni nappiin ja tavoitteista tuli totta. Joskus palkkapäivä koittaa, joskus lähdetään pettyneenä pois. Nyt näin.

svnl pornainen voimanosto sm

Jo ennen kisaa päätin, että EM kisaan keväällä en hae, kävi miten kävi. Vanhoista oppineena, kisat tulisivat liian pian. Kuin myös epävarmuus matkustamisesta ja kaikesta korona-aikana.

Tästäkin tuloksesta iso osa ja kiitos kuuluu Janille, joka jaksaa huoltaa, treenata ja tukea.
Kiitos myös kaikille tsemppareille ja yhteistyökumppaneille. Olette kullan arvoisia 🙂

Seuraavaksi kohti varustepenkin SM kisaa, ja sitten on vuosi 2021 valmis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *