Varustevoimanosto SM, 12.2.23, Hämeenlinna

Kisakausi 2023 starttiin Hämeenlinnasta.

Seuraavaan 18 päivään mahtuu 3 kisaa, mikä kuulostaa ihan idioottimaiselta, mutta mikäli aikoo pitää oven auki maajoukkueeseen vuoden mittaan, ei vaihtoehtoja ollut.

Ensinnä siis kohti Hämeenlinnaa. Siitä parin viikon päästä Tammisaareen ja hetikohta Budapestiin.
Olihan se arvoitus miten kunto kestää. Varovasti oli otettava, jotta kunto olisi kohdillaan voimanoston EM-kisoissa.

Aloituspainot ja korotukset sai miettiä tarkkaan. Varusteilla kun ei voi määräänsä vähempääkään nostaa, tai saattaapi jäädä nosto vajaaksi tai tekemättä.

Omapaino puntarilla tällä kertaa 67,23kg, ja ensimmäinen kisa M2 ikäluokassa.

Kyykyn aloituksen päätettiin 135kg. Sarjan uusi SE tulos, joskin se nyt oli sivuseikka. Tulos vain olisi saatava.
Varusteina edelleen lötkömpi Spartan, Centurion odottelee vielä kesyttämistä henkarissa 😀 Koska polvisiteet on ollut haastava juttu, jätettiin nekin kotiin ja käytiin kyykkäämään lämppäreillä.

135kg ok ylös. Mutta koska tuo aloituskyykky nyt tuntuu hankala olevan, päätin treenin vuoksi käväistä lavalla kuitenkin toisenkin kerran.

140kg liikkui sekin ok.


Kolmas nosto jätettiin järkeilyn ja voimien säästämisen merkeissä tekemättä.

Penkki päätettiin jo alkujaan jättää yhteen nostoon, jos ei mitään katastrofaalista satu. Paidaksi vanhempi löysempi Katana, jolla aloitusta voi laskea pienempiin kiloihin.

92,5kg sujuvasti ylös ja SE. Muut nostot jätettiin tekemättä, koska paitapenkki käy meikäläisellä aikalailla olkapäiden päälle, eikä niitä nyt ollut järkevää kiusata liikaa tässä kohtaa.

Vielä jäljellä maastanosto.

Aloitukseen 150kg onnistuneesti. Tämäkin piti jättää tähän, mutta koska mave toisinaan on vallan mukavaa, tai aika useinkin, niin eihän sitä maltanut, vaan toiseen 160kg ja SE.
Kolmannella yrityksellä järki taas voitti, ja jätettiin kiloja säästöön.

Päivän yhteistulos 392,5kg ja sarjan yt SE.

Seuraavana päivänä saattoi huomata, että onneksi paikat ei pahemmin osumaa ottaneet, vaikka onhan se ikävää SM-kisaan lähteä tekemään vajaata tulosta. Mutta..

Seuraavaksi Tammisaari ja klassisen penkin SM-kisat..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *