Maksimi- & toistovoima Rauma 15.4.17

Kisakalenteri näytti sopivasti Raumalla olevan SVRYn maksimi- & toistovoimakisat huhtikuun puolessa välin. Sinne siis testaamaan päivän kuntoa “sotilaspenkissä” ja tekemään tulokset jos syksyn SM-kisat alkaapi kiinnostaa.

Ennen kisaa Jonkan painokoneesta valmistui sopivasti tuoretta edustusvaatetta 🙂

rawviking powerlifting jonkka huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha

Oma ruhonpaino oli taas salakavalasti luikerrellut 75kilon lukemiin. Tässä olen erityisen hyvä. Vaikkei meillä mässytetä perinteistä roskaruokaa niin aina tuo paino vaan kipuaa kisojen välillä. Tarttis tehrä jotain..
Niinpä pari viikkoa ennen kisaa nähtiin (taas) nälkää, popsittiin vihreä tee pillereitä ja juotiin litra tolkulla vettä. Pääseminen -72 kilon luokkaan oli työn takana ja toistoon 47,5kilon tankopainon saavuttaminen vaikutti mahdottomalta.
Automatkalla lämmöt täysillä ja aamu ilman ruokaa. Mietiskelin vaikuttaako tämä (taas) nostotulokseenkin. Toki päätavoite oli saada ainakin joku tulos juurikin syksyä ajatellen, jotta pääsee SM kisoihin jos haluaa. Kesän toisto- & maksimikisoihin osallistuminen kun on tässä vaiheessa vielä hämärän peitossa.

rawviking powerlifting jonkka huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry rawviking powerlifting jonkka huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry

Kisapuntari näytti ystävällisesti 71,4kg mikä oli vielä liikaa alempaan tankopainoon. Toki salainen haave oli SE toistossa, vaikken nyt niin vakuuttunut päivän kunnosta siihen ollutkaan. Kävin puntarilla sitten vielä aatamin asussakin. Todeten että alusvaatteet painoi 100g eli vieläkin 100g liikaa. Kisapainoksi tuli näin ollen 71,3kg, sillä en jaksanut enää ajatella mitään talon ympärijuoksua täysissä pukeissa nälän jäytäessä vatsanpohjassa.

Sitten sai syödä (ja odotella omaa vuoroa) ja pääsiäisteemalla mukana oli myös Mignon muna 😛

rawviking powerlifting nuutajärvi urjala huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry rawviking powerlifting nuutajärvi urjala huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry

Ensin oli maksimivoimakisa. Surkeiden ranteiden takia puhtaat nostot siinä on jääneet tosi vähälle ja yleensä apuna on ollut ainakin rannetuet.
Niinpä mahdollisimman varma aloitus 67,5kg ja hyväksytty nosto. Seuraava 72,5kg myös onnistuneesti ylös.
Saman -72 kg luokan ainoa kilpakumppani nosti tässä kohtaa jo 75kg ja painavempana samalla tuloksella häviäisin, joten hullummaisesti lisättiin tankoon edelleen 5kg.. Se oli 2,5kg enempi mitä olen ikinään sotilaspenkistä nostanut ja mietitytti saanko tankoa edes telineestä omin avuin..

Näin siinä sitten kävi; Videon @Rauman Ydinvoima
Muut maksiminostot videogalleriassa

Oma ennätys oli hieno juttu enkä edes tiedä mistä siihen voimat irtosi. Hupaisasti kun tulos on sama kuin tämän vuoden raakapenkkiennätys.. Eli normipenkin tekniikka hakusessa, edelleen..

Seuraavaksi toiston kimppuun.
Tankoon siis 50 kiloa millä arvelin irtoavan hieman reilu 20 toistoa. Tauolla tosin mietin että saahan sen SEn silläkin tehdä ja nauroin päälle. Edellinen kisa 50 kilolla oli 25 toistoa viime syksyltä ja voimassa oleva SE 28 toistoa..

Toiston video;  Videon @Rauman Ydinvoima
Kuva pätkäisee yhdessä kohtaa mutta äänen kera löytyy siitä ne 29 toistoa. Penkiltä noustessa kyllä jännitti mikä on lopputulos. Yksi meni hylkyyn ja se yksi oli viimeinen eli 30s toisto joka ei suoristunut. Näin ollen uusi SE 29 toistoa sarjaan avoin -80 kiloa.

Ei mitään käsitystä mistä päivän kunto tuli. Piti oikein videosta tarkistaa että oliko siinä tosiaan 50 kiloa kun homma oli niin kevyttä. No joskus on kiva yllättää itsensä täysin näinkin päin.

rawviking powerlifting nuutajärvi urjala huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry
Palkintojenjaossa toiston paras mies- ja naisnostaja.

Maksimin palkintojenjaossa tuli pientä sekaannusta kun minut kuulutettiin kakkoseksi Wilksin pisteiden mukaan, vaikka nostin enempi kiloja sarjassa. Periaatteen vuoksi en tätä mukisematta hyväksynyt koska kisassa oli painoluokat, missään ei etukäteen kerrottu käytävän pistekisana ja SVRYn säännöt ei myöskään moista tunne.
“Hankala asiakas” sai tahtonsa läpi ja palkintojenjaon jälkeen mitali vaihdettiin kuitenkin kultaiseen 😉

Kotimatka ja keskittyminen seuraaviin kisoihin saattoi alkaa 🙂

rawviking powerlifting nuutajärvi urjala huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry   rawviking powerlifting nuutajärvi urjala huittisten voimailijat sotilaspenkki metsärannanliha svry

One thought on “Maksimi- & toistovoima Rauma 15.4.17

  1. Päivitysilmoitus: 2017 | Raw Viking Powerlifting

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *