Tuhkimon uudet kengät ;-) Part 1.

Varusteurheiluako? Katsotaas mitä meidän kassista löytyy.

voimanosto powerlifting rawviking

Jälleen kiitän tässä kohtaa lämpimästi yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat mahdollistaneet sen että laadukkaat varusteet on suurpiirtein hankittuna ja treenikassi täysi!

Mutta niin, se kysymys varusteurheilu? Nostella voi toki ilman mitään varusteita, verkareissa, T-paidassa, lenkkareissa jne. Moni taitaa aloittaa niin. Ja toki on hyvä ensin selvittää mitä oikeasti tarvitsee.
Toki löytynee heitäkin joille vaatetus on eka ja melkeinpä oleellisin juttu, tightsia ja toppia jos jonkinmoista. Pääasia että näyttää hyvältä. Niillä vermeillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä varsinaisen voimanoston kanssa.

Voimanostossa voi aina teloa itsensä. Siksi kannatan hyvien varusteiden hankintaa niiden osalta mitä katsoo tarvitsevansa. Kesken raskaan noston hajoava kenkä, vetoremmi tai mikä tahansa voi olla melkoinen vaaranpaikka. Laadukkaat varusteet ovat myös pitkäikäisiä. Ostin halvalla ja säästin ei siis ole monestakaan syystä hyvä asia. Toki itsekin tuli osteltua tietämättömänä ensin sitä sun tätä eli oppirahat maksettu..
Jos aikoo kilpailla, kannattaa heti lähtöön myös tarkistaa että ostelee kisoissa hyväksytyt varusteet. Vaikka ne lisenssikamat valitettavasti on kalliimmat, tulee vielä hintavammaksi ostaa monta kierrosta.

Tällä erää akuutti hankinta oli maastanostoon soveltuvat kengät.
Tässä reilun puolen vuoden aikana on tullut testattua monenmoista viritystä mutta mikään ei ole tuntunut oikein kovin hyvältä. Jotkut kengät tai tossut kuitenkin ovat pakolliset kisoissa, eikä se muutenkaan varpasilteen nostelu kuitenkaan houkuta.

Ekat veto/salikengät olivat merkkiä Do-Win. Aloittelijalle toimivat ok mutta pohjat halkesivat aika lyhyen käytön jälkeen.

Do win, voimanosto, powerlifting, rawviking

Testattu myös Lonsdalen painitossut. Kivan näköiset popot. Toistasataa tankoon ja akka kippaa nokalleen. Valitettavasti varusteen lopullista käyttökelpoisuutta ei aina huomaa kuin vasta kovassa käytössä. Ei jatkoon.

lonsdale, voimanosto, powerlifting, rawviking

Pisimpään käytössä on ollut marketin muutaman euron jumppatossut.. Kiva ohut pohja mutta riippuen nostopaikasta, joskus olleet turhankin liukkaat :-/ Hallitsematon spagaatti ei ole tavoite, vallankaan kun oma venyvyys ei riitä edes puolikkaaseen. Näihin kuitenkin tullut aina palattua epäonnistuneiden muiden kenkäkokeilujen jälkeen.
Testissä olleet myös uimatossut. Hyvä pito pohjassa mutta puolestaan sisäpuolelta liukkaat. Ei tunnu kivalta jalkaan, eli ei taaskaan jatkoon.

hot tuna, voimanosto, powerlifting, rawviking

Tästäkö “pelastus”, Asicsin painitossut, sen kertoo seuraava mave treeni.
Testattuna salilla Janin pari numeroa isommat vaikutti lupaavalta, joten innolla odotellen seuraavaa mave päivää 🙂

asics, voimanosto, powerlifting, rawviking, sportheavy

Kun nyt kenkiin päästiin niin mainitaan vielä kyykkykengät. Kyllä, kalliit, mutta laadukkaat ja turvalliset. Toki tennareissakin voi kyykätä. Jalka/nilkka on silloin huomattavasti holtittomampi.
Koska itsellä ei niveletkään enää parhaassa hapessa ole, kannattaa käyttää luvalliset apukeinot. Nämä yksi niistä.

nike, kyykky, voimanosto, powerlifting, rawviking, sportheavy

Jalkapuolelle toinen luvallinen avustaja raakanostajalle on polvilämmittimet.
Koska itsellä reidet menee todella helposti jumiin ja polvet sitä myöten kipeytyy, ynnä toisen polven kierukka on rikki, on nämäkin aina kyykätessä mukana.
Joidenkin mielestä raakanostoon (ei saa käyttää nostajaa tukevia apuvälineitä) ei kuulu edes lämmittimet, saati siteet. Mielipideasioita.
Itse pidän lämmittimiä ennenkaikkea terveyden kannalta hyvinä.

polvilämmitin, sbd, kyykky, voimanosto, powerlifting, rawviking, sportheavy, squat

Siteet pari kertaa kokeiltuna. Liitosta riippuen saa tai ei saa käyttää raakakisoissa.
Ei ole mun juttu. Sidonta vaatisi opiskelua ja sitä “saa” tehdä koko ajan jos siteet on oikeasti tiukalla. Eli kyykkyjen välissä siteet pois ja taas kyykätessä takaisin. Liian aikaavievää puuhaa vs. lämmittimet joita voi pitää vaikka koko treenin.

 kyykky, voimanosto, powerlifting, rawviking,

Mave varusteisiin kuuluu myös pitkät sukat hieman suojaamaan sääriä, jotka toki sitä huolimatta saa joskus osumaa. Kisoissa sukat on pakolliset.

Aika pitkästi varusteiden hankintapaikkana on ollut Tampereen Sportheavy, josta löytyy mukavasti valikoimaa & osaava ja valinnoissa auttava henkilökunta.
Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos 😉 Hyvää palvelua kannattaa aina mainostella vastikkeettakin.

Muutoin varsinaiset sananmukaisesti varustekisat eivät ole mun juttu.
Jos kyykky/vetopuku tai penkkipaita auttaa kymmeniä kiloja nostajaa, mikä on asian idea?

Loppu kassin sisältö jää seuraavaan artikkeliin. On siellä vielä muutama muukin esittelyn arvoinen juttu 🙂

 

powerlifting rawviking, powerlifting  rawviking, powerlifting

Hyvä treeni, parempi mieli. Toimii aina 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *