Klassinen voimanosto 4.3.17

SM-kisan pettymyksen jälkeen, täytyihän sitä uutta matoa laittaa koukkuun ja ilmoittautuen Ylöjärven kansalliseen kisaan. 6 viikkoa lisää treeniä ja kokeilemaan..

Paino meinasi tehdä tepposet ja nökötti uskollisesti -74kg paikkeilla. Kesää kohti pakko asialle tehdä jotain että jää kisaa edeltävät saunomiset vähemmälle. Mä kun en ole saunaihmisiä lainkaan. Ja se kunnollinen vaakakin vieläkin hommaamatta.
Onneksi kisavaaka aamusta kertoi kuitenkin  lukeman 71,55kg.

voimanosto raw ylöjärvi jalkakyykky penkkipunnerrus maastanosto svnl ipf
Areena valmis. Voi kun saisi kotisalillakin treenata kunnon penkistä. Urjalan uutta salia odotellessa ja toiveita elätellen 😉

Kyykyssä lähdettiin liikkeelle 95kilolla, minkä piti olla helppo ja niinhän se olikin. Onneksi polvi on kestänyt treeniä 🙂
Seuraava 105kg ja viimeiseen 112,5kg mikä oli polvileikkurin jälkeisen elämän uusi enkka ja tuli sekin ylös vaikka vähän meinasi puuskuttaa. Eikä tuomareilta yhtään punaista, mitä SM-kisassa tuli kerättyä ihan liikaakin 🙂

voimanosto raw ylöjärvi jalkakyykky penkkipunnerrus maastanosto svnl ipf

112,5kg kuva; Eero Niemelä

Kyykystä penkkailemaan. Ekaan taas helppo 75kg, seuraavaan 77,5kg ja viimeiselle kummitus 80kg, mikä on kiukutellut ihan huolella jo vuoden verran mitä kisoihin tulee.
No kepposen se teki taas ja puolen välin jälkeen tanko pysähtyi seinään. Ei siis tälläkään kertaa 🙁

voimanosto raw ylöjärvi jalkakyykky penkkipunnerrus maastanosto svnl ipf

Mavessa on ollut vähän tekniikkaongelmaa. Sitä täytyy nyt alkaa työstää. Siis sitäkin. Joka lajissahan sitä korjattavaa on loputtomiin. Onnekseni sain taas kisapaikallakin neuvoja konkareilta ja tietää mistä koittaa isoimpia virheitä korjata 🙂
Mavesta irtosi 135kg ja 145kg. Viimeinen 152,5kg oli totaalisen onneton yritys joka kaatui heti lähtöön.

 
Kisan yhteistulokseksi tuli 335kg mikä oli toki kiva parannus SM-kisan tulokseen ja toi tällä erää masters1 -72kg sarjassa vuoden ranking 1 sijan. Toki ollaan vasta maaliskuun alussa mutta silti. Ihan jees. Toki penkki ja mave jäi kaivelemaan.
(Rankingeista puheenolleen, viime viikolla ilokseni huomasin että olin vuoden 2016 Ranking 1 toistovoimapunnerruksessa -80kg sarjassa. Kiva yllätys oli se 🙂 )

voimanosto ylöjärvi sf rakentajat vpk nuutajärvi urjala vesirakennus ojanen huittisten voimailijat

Kisan jälkeen maanantaina tupsahti mailia “Onnittelut maajoukkuevalinnasta”.
Siitähän se riemu repesi, “Mä, siis MÄ pääsen IPF MM-kisoihin!”. Lueskelin ohjeita ja lento- ynnä hotellivarauksia. Mitä pitää maksaa ja minne.
Kunnes huomasin lukea liitteetkin kokonaan, tajusin ymmärtäneeni väärin ja olinkin joukkueessa ekalla varasijalla. Tiiättekö sen jutun kun lapselta viedään tikkari..
SM ykköselle paikka on varma, kakkoselle ei ollenkaan jos joka sarjaan on lähtijä. Useimmiten kuitenkaan ei ole joka sarjasta lähtijöitä. Tälläkään kertaa ei ollut, mutta yhdeltä kakkossijalta pääsi eri painoluokan nostaja ja muista sarjoista siis ykköset.
No ehkä joskus toiste sitten 🙂

Videot Ylöjärven nostoista (paitsi penkki) löytyy youtube kanavalta

Iso kiitokset jälleen yhteistyökumppaneille tästäkin kisasta sekä Janille ja kannustajille 🙂

Mave ja penkkikuvat; Heli Vainio

One thought on “Klassinen voimanosto 4.3.17

  1. Päivitysilmoitus: 2017 | Raw Viking Powerlifting

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *