Varustevoimanosto SM, 13.2.2022, Hämeenlinna

Vuoden ensimmäisiin kisoihin suunnattiin Hämeenlinnaan, varustevoimanoston SM-kisoihin. Ensimmäinen varustekisa kaikilla varusteilla. Paitsi polvisiteillä kyykyssä. Niiden opetteluun ei ole ollut vielä aikaa. Kyykkypuku tuonut hommaan ihan riittävästi haastetta..

Yksi iso jännitysmomentti siis oli, saako joka lajiin ylipäänsä tulokset. Varusteiden kanssa touhuaminen on ollut vielä vähäistä, mutta niiden oikuttelu on kyllä tullut jo tutuksi.
Hitusen myös jännitti miten lajien välissä ehtii varusteita vaihdella. Onneksi ryhmiä oli kuitenkin kaksi. Yhden ryhmän kisa olisi voinut olla jo paniikin paikka. Eipä kahden ryhmän kisassakaan paljon lorvia tarvinut.

svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto
Varustekisaan varustekassejakin sai ottaa jo toisen lisää.

Päivän puntari näytti lukemaa omaksi painoksi 66,38kg.

Kyykkypuku oli noin alkuun ajatellen aikaa vievin puettava, joten tuli se nyittyä päälle hieman liian aikaisinkin. Muuta parempi niinpäin, kuin missata eka kisakyykky.

svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto titan spartan svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto

Kyykyn syvyyttä on kotisalilla kytätty ja tutkailtu. Tänään se näytti olevan kohdillaan, sillä yhtäkään punaista valoa ei syttynyt.  Paitsi nostajan punaisen naaman muodossa. Onhan tuo pukujen tuoma paine ihan “mielenkiintoinen”.
Lämmittelykyykyissä katseltiin tähtiä, mutta onneksi kisatessa niitä ei edes huomannut.

svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto   
Tämä oli myös eka kisa uuden seuran, Tampereen voimanostajat, riveissä. Oman seuran väkeä olikin mukavasti paikalla, ja kisahenki oikein mainio 🙂

kuva; Margetta Salminen

Ekaan kyykkyyn 130kg, mikä nousi mainiosti. Tokaan 140kg, mikä myös sujui hyvin. Sormi tosin jäi tangon palautusvaiheessa tangon ja telineen väliin. Mutta onneksi sekin asia kisatessa unohtui, ja särky tuli vasta kotona 😀

Hitusen jännitti kolmannen 150kg, koska jo sen kanssa liikkuminen on vähän jänskää puuhaa. Mutta suunnitellusta kilomäärästä ei tingitty.


Painot kulki alas ja ylös, tauluun kolme valkoista, ja mikä sen parempi tapa aloittaa kisat. Samalla sarjan uusi Suomen ennätys.

svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto
Huoltajana toimi jälleen oma aviomies, ja tällä kertaa huollettavaa olikin reilusti. Tavaraa kun oli ja se piti vielä pitää järjestyksessä. Ja ne varusteiden pukemiset 😀 Suoritus taas kuitenkin täysi 10. Ilman Jania tästä ei kyllä tulisi  mitään..

svnl ipf voimanosto hämeenlinna like ahola kyykky penkki maastanosto
Seuraavaksi penkin lämmittelyyn, ja se sujui hyvin. Nuttu niskaan ja pari nostoa paidalla.
Aloitukseen 95kg, joka ei tuntunut ihan niin hyvältä, kun olisi pitänyt. Hyväksytty 3-0 kuitenkin.

kuva; Margetta Salminen

Tokaan suunnitellusti 102.5kg ja se tekikin kepposet. Jostain syystä vyön kanssa nostaminen ei oikein suju. Tangon vauhti loppui kesken matkan, tanko pysähtyi ja tipahti alaspäin. Pitihän se väkisin ylös survoa, mutta hylkyyn 2-1.

Näin ollen kolmosnostoon ei tehty ajateltua korotusta (iso harmitus), vaan otettiin uusinta 102.5 kilolla. Ja vyö jätettiin kassiin.

Tällä kertaa nosto onnistui sujuvasti ja kolme valkoista. Samalla SE.


Ja sitten taas heti vaatetta vaihtamaan ja maven kimppuun.


Lämmittelyt sujuivat taas hyvin ja lavalle.
Aloitukseen 155kg, mikä piti olla ihan helppo. Niinhän se olikin, kunnes loppuojennuksen aivan lopussa ilmeisesti puku vetikin takaisin, yläkropan heilahdus ja tanko tipahti alas ennen aikojaan, juuri ennen down komentoa.
Täs kohtaa kävi mielessä tuleeko yksikään ojennus kunnolla. Repien henkseleitä löysemmälle ja viimeisen päälle varman päälle ja tarkasti seuraavan noston kimppuun. Korotusta ei tässä kohtaa arvannut tehdä, ettei tulos jäisi haaveeksi.
Kakkosella korjaus ja 155kg hyväksytysti.

Kolmanteen laitettiin sitten vähemmän mikä oli tavoite, jottei tulisi kerralla liian suurta korotusta. Ja ekan noston kummitellessa, piti loppuojennus sekin ottaa varman päälle. Näin ollen harmillisesti taas isoin suunniteltu kilomäärä jäi kokeilematta.
Viimeiseen 165kg hyväksytysti ylös ja SE.

kuva; Margetta Salminen  

Päivän yhteistulos 417,5kg ja yhteistuloksen suomen ennätys.
Sinänsä ihan ok eka varustekisa kaikilla varusteilla, mutta toki nuo kaksi hylättyä nostoa harmittaa. Ensi kertaan..

SM-1 sijoituksella suunnitelmissa haku maajoukkueeseen ja Ruotsin EM kisoihin heinäkuulle. Jos vaan kaikki sujuu suunnitellusti.

Kaikki kisavideot Youtubessa

Kisan jälkeen hyvät fiilikset parista mokasta huolimatta. Kisapaikan ilmapiiri oli taas todella hyvä, hieno porukka, yhteishenki ja fiilis. Kiitos TVN, kisajärjestäjät ja kilpakumppanit!

Kuvassa mukana TVN kultanaiset, SE tuloksia tehtaillut Nina Honka, mahtavan upea Katariina Nokua, mielettömän sisun omaava supervahva nainen, ehdottomasti yksi mun idoleista voimanoston saralla. Ja tärkeät hahmot nostajien takana, Pekkä Määttänen ja Hannu Peräsalo.

Jani <3 ilman Jania ei kisattaisi, eikä oltaisi näin vahvoja.

    

kuva; Virve Suominen

Kiitos kaikille ja myös upeille yhteistyökumppaneille!! (mukaan mahtuu mainiosti lisääkin, jos haluat tukea tätä vuotta ja kisakautta)

Nyt viikon lepo, lyhyt peruskuntokausi, ja sitten takoen kunto kohdilleen ja varusteet kuosiin Ruotsia varten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *